Skriven av den 8 oktober, 2016 i Resultat Tour Vinet | Inga kommentarer

tv_e11_johan-jurgenFoto: Filip Järnehag

Inför den avslutande etappen runt Bornsjön finns en del spänningsmoment kring vem som kommer vinna tröjorna för år 2016.
Den röda tröjan sitter säkert på Anders Berlin eftersom Bornsjön inte har några bergspris. Den gröna är också Anders som har, men försprånget till Johan Ödmann är mindre än 5 minuter. Om Anders kommer för att försvara den gröna får nog Johan svårt att köra in 5 minuter, men om Anders inte kommer har Johan bara 2 minuter upp och då är utgången inte lika given…

Mest spännande är kanske den gula tröjan. Jürgen leder över Johan Ö med knappt 2 minuter. Om Jürgen kommer behöver han bara bevaka att inte Johan kommer loss i en utbrytning. Om Jürgen INTE kommer är det plötsligt öppet för Johan att vinna den gula. Jürgen kommer då få en virtuell tid runt Bornsjön på 32:31. Skulle Johan klara av att cykla runt på 31:08 och vinna etappen för 30 bonussekunder så skulle tröjan vara hans (om jag räknat rätt som Vacchi brukar säga). Han har tidigare kört på drygt 32 minuter, så det kan gå!?

Tävlingsledningen ber slutligen om ursäkt för att resultatsammanställningen dröjt, men nu har sistaminutenteo räknat ikapp. Etapp 10 blev en specialare i Jürgens regi med gemensam start.

Resultaten de tre senaste etapperna finns här: tour_vinet_2016_etapp10-12

 

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.